Potrebno je:
- 240 g brašna
- 2 velika jajeta
- 140 g smeđeg šećera
- 250 ml kafe
- 100 g rastopljenog putera
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 25 g skroba
- 50 g čokoladnih komadića
Za glazuru:
- 50 g šećera u prahu
- 15 ml kafe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiju stavite brašno i skrob, pa dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli. Promešajte dobro, pa otopite puter i ostavite da se prohladi. U zasebnu činiju ubacite smeđi šećer, dva jajeta i vanilin ekstrakt pa dobro umutite. Zatim, dodajte malo po malo otopljenog putera, uz mućenje. Dodajte brašno i kafu, uz mućenje, pa ubacite čokoladne komadiće. Dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Šećer u prahu pomešajte sa kafom, pa pripremljenom glazurom prelijte kolač. Na kraju, dekorišite zrnima kafe. Bon appetit!