Za koru
- 300 g posnog, mlevenog keksa
- 125 g margarina
- 150 ml soka od pomorandže
Za beli fil
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 250 g margarina
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Za voćni fil
- 800 g malina
- 10 kašika šećera
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Priprema
U jednu posudu stavite mleveni keks i otopljen margarin pa izmešajte. Sipajte sok pa izmešajte dok smesa ne postane kompaktna. Stavite obruč na tacnu pa rasporedite pripremljenu smesu i poravnajte. Zasebno mikserom umutite biljnu slatku pavlaku, pa dodajte margarin i dobro umutite. U vodi razmutite želatin, pa zakuvajte 2 minuta. Onda skinite sa vatre i ostavite 2 minuta da se prohladi. Postepeno dodajte slatku pavlaku i margarin, uz neprestano mućenje. Zatim, beli fil nanesite preko kore. Stavite maline i šećer u šerpicu pa izmešajte. U vodi rastvorite želatin pa sipajte u šerpicu i izmešajte. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Kada se prohladi nanesite preko belog fila. Ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Onda skinite obruč pa secite čizkejk na parčiće. Bon appetit!