POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više | Lajk.rs

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu (posno)

Za prvi fil:

  • 1 l sojinog mleka (ili nekog drugog posnog)
  • 15 kašika šećera
  • 5 kesica pudinga od vanile
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 margarin
  • 100 g posne bele čokolade

Za drugi fil:

Za glazuru:

  • 400 ml biljne slatke pavlake

Priprema:

Stavite sojino mleko sa šećerom da se kuva, pa kad provri, dodajte razmućene kesice pudinga od vanile i kesice vanilin šećera. Mešajte smesu dok se ne zgusne, pa sklonite s ringle. Kada se prohladi (ne skroz), ubacite margarin sobne temperature i posnu belu čokoladu. Možete i da je otopite na pari, ili samo da je izlomite na kockice. Kad dodate sve to, mutite mikserom. Umutite u posebnoj činiji i posni šlag. Kore za rozen tortu stavite na poslužavnik na kom ćete poslužiti tortu. Filujte tako što ćete staviti prvi fil, pa drugi fil, pa sledeću koru. Kada potrošite sav materijal, umućenom biljnom slatkom pavlakom ukrasite tortu. Stavite je u frižider na nekoliko sati da se stegne, pa poslužite.

Pročitajte još...  POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅