Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

SPECIJALITET BROJ JEDAN NA VAŠOJ TRPEZI Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom, aromatičan i sočan

Potrebno je:

1 kg svinjskog karea bez kostiju

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

150 g pančete

100 ml  maslinovog ulja

malo bujona

so, biber

Fil:

Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zgnječite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje – po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo.

Istucite meso da bude što tanje. Celu ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete.

Pročitajte još...  Pravi se od sastojaka koji svi imamo u kući, ukus vraća u detinjstvo! (RECEPT)

Pleh i rolat podmažite ekstra devičanskim maslinovim uljem. Ceo rolat lepo umotajte pančetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena, i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom. Pečeni rolat ostavite da malo odstoji na toplom, pa tek onda secite.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x