PRELAKA JE ZA PRIPREMU I SUPERHRANLJIVA Recept za kuvanu boraniju, baš onakvu kakvu su spremale naše bake | Lajk.rs

300x250 Mk Gif 2

Postala je popularna širom sveta nakon što je 16. veku predstavljena Evropi. Ovo povrće je bogato vitaminima (C, B, E, K), mineralima (gvožđe, kalijum, magnezijum, bakar, mangan) i vlaknima, kao i belančevinama i antioksidansima. Iako se ponekad ne voli, pripremljena na pravi način, boranija može biti izuzetno ukusna i uživaćete u svakom zalogaju.

Prvi Paragrafdesktop 728x90 Alb

Sastojci:

300x250 At

  • 400-500 grama boranije
  • 300-500 grama svinjskog mesa sečenog na kockice
  • 2-3 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 srednja krompira
  • 1 kašika brašna
  • pola kašičice mlevene paprike
  • malo soka od paradajza
  • so, biber, mirođija i suvi začin po ukusu

Priprema:

Treci Paragraf 728x90 Rs

Iseckajte sitno crni luk, pa dinstajte u dubljem tiganju dok ne bude staklast. Zatim mu dodajte svinjetinu, potom sitno seckanu šargarepu i boraniju (može i zamrznuta), pa krompir sečen na kocke, i sipajte vodu da ogrezne.

300x250

Sipajte tek toliko da prekriva povrće, pa počnite da kuvate na srednjoj vatri, oko 45 minuta.


Sipajte suvi začin, mirođiju i biber, pa nalivajte vode po potrebi, kako isparava. Zatim dodajte sok od paradajza.

U pola šolje vruće vode pomešajte brašno i mlevenu papriku, pa razmutite i time prelijte čorbu.

300x250 At

 

300x250 Eng

Pročitajte još...  ITALIJANSKI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, a nije tiramisu | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅