TRADICIONALNO PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE Najbolji recept za najsočnije, najukusnije meso za prazničnu trpezu

Bez obzira na to praktikujete li svake godine obeležavanje Nove godine uz praseće pečenje iz rerne ili ćete ove napraviti izuzetak, ako želite hrskavu koricu i sočno meso, ovaj recept jednostavno morate imati.

Potrebno je:

5 kg prasećeg mesa

8 kašika ulja

5 kašičica soli

tri i po kašike sirćeta

8 kašika ulja

 

Priprema

Meso dobro operite, a potom ga isušite papirnim ubrusima i zasecite na kockice. Potom utrljajte so po celom komadu mesu i stavite prasetinu u dobro nauljen i dubok pleh, ali vodite računa o tome da koža bude okrenuta nagore, a ne uz pleh. Kožu nakon toga dobro premažite sirćetom.

Pročitajte još...  ČOKOLADNA BOMBA: Ove su najbolji keksići ikada, prave se bez brašna

Potom, sipajte hladnu vodu u pleh tako da prekrije dno.

Stavite u rernu pregodno zagrejanu na 250 stepeni, a nakon nekoliko minuta smanjite temperaturu na 150-160 stepeni. Pecite na toj temperaturi oko pet sati, a povremeno dodajte vodu.

Ukoliko želite da postignete dodatnu hrskavost kožice, pred sam kraj možete nakratko pojačati temperaturu.



Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!