POSNE ledene kocke: Tope se u ustima, NEĆETE moći da prestanete da ih JEDETE!



SASTOJCI:

KORA:

200 ml brašna (jedna čaša)

jedna čaša šećera

(1/2) pola kesice praška za pecivo

3 supene kašike ulja

1 čaša gazirane(kisele) vode

2 supene kašike kakaoa

Read more https://posnikolacirecepti.com/posni-kolaci/posne-ledene-kocke-recept-sa-slikom/

SIRUP ZA PRELIVANJE KORE

  • 1/4 kg šećera(250 grama)
  • 2 dl vode
  • vanilin šećer

KREM

  • 1 l sojinog mleka
  • 4 kasika brasna
  • 5 kašika gustina
  • 9 kasika secera
  • 1 kesica vanil secera
  • 250 gr posnog  margarina

GLAZURA

  • 150 gr cokolade za kuvanje
  • 60 gr posnog  margarina
  • malo sojinog  mleka

PRIPREMA:

Kora – Prvo umutite šećer sa praškom za pecivo,brašnom,uljem,kakao prahom i jednom čašom gazirane vode.Stavite u odgovarajuću tepsiju i pecite pola sata pri temperaturu od 200 stepeni.

Pročitajte još...  PRINCES KROFNE ZA PRAVO UŽIVANJE Po receptu pevačice Goce Božinovske

Sirup za prelivanje – Stavite u šerpu šećer, vanil šećer i vodu i skuvajte sirup, trebalo bi da bude gotovo od trenutka ključanja za najviše sedam, osam minuta. Prohladjena kora se preliva vrućim srupom. Vodite računa da  ravnomerno rasporedite sirup po kori.

Krem – Razmutite brašno i gustin sa sojinim mlekom, da masa bude redja. Ostatak mleka od 1 l pomešajte sa šećerom, stavite vanil šećerom, kada mleko provri sipajte gustin i skuvajte fil. Fil kuvajte na srednjoj do nižoj temperaturi. Kada se fil dobro ohladi umutite ga mikserom. U posudi sa okruglim dnom izmutite penasto, a potom kašiku po kašiku stavljajte krem u posni margarin i mutite sve vreme da sve lepo sjedini. Fil nanesite na koru kada se dobro ohladi.

Pročitajte još...  ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan

Čokoladu, margarin i sojino mleko pomesajte i otopite na pari. Zalijte kolač glazurom i stavite u frizider da se ledena kocka dobro ohladi.

PRIJATNO!

 

 


Italijani se hvataju za GLAVU: Da li ste čuli za lazanje sa TUNJEVINOM? Neki gurmani su i dalje u ŠOKU, a evo i kako se prave!


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare