Efikasan tretman protiv starenja: Ovi sastojci su obavezni u nezi kože

U nastavku donosimo 5 anti-age sastojaka koje morate da uključite u negu kože.

1. Retinol

Eliksir protiv starenja – retinol postao je nezaobilazan deo nege kože. Dugotrajna upotreba ovog sastojka rezultira smanjenim izgledom bora, izbledelim ožiljcina, suženim porama i ujednačenim tenom.

2. Hijaluronska kiselina

Osnovna komponenta za hidriranu i blistavu kožu, hijaluronska kiselina pomaže u održavanju nivoa kolagena u vašoj koži. Izaberite proizvod sa mešovitom molekulskom težinom jer je njegova veličina čestica mala i stoga može bolje da prodre u kožu.

3. Pro-Xylane

Patentirani aktivni sastojak nastao kao hibrid šećera i proteina stimuliše proizvodnju glikoaminoglikana, molekula odgovornih za odbranu kožu od gubitka vode.

Pročitajte još...  RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli

4. Peptidi

Veoma popularni za suzbijanje znakova starenja u predelu oko očiju, peptidi su u osnovi lanci aminokiselina koje čine deo esencijalnih proteina prisutnih u vašoj koži. Oni deluju tako što šalju signale vašim ćelijama da se poprave, što rezultira prefinjenom teksturom kože koja je zategnuta, a nežna. Najbolje se koristi u vidu kreme ili maske.

5. C vitamin

Još jedan beauty sastojak koji je postigao „esencijalni“ status, vitamin C ima nekoliko benefita za kožu, što uključuje I sprečavanje ranih znakova starenja. Po prirodi je antioksidantan i antiinflamatoran i može se suočiti sa svim znakovima starenja kao što su staračke pege, fleke i fine linije. Najbolje se koristi u obliku uravnoteženog, snažnog seruma koji se brzo apsorbuje u kožu.

Pročitajte još...  ČOKOLADNI SUTLIJAŠ Fantastična kremasta poslastica koja je spremna za jelo očas posla!

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!