VRHUNSKO POSNO JELO: Ljuta pastrmka u sosu!

Sastojci:

1 pastrmka od oko 800 grama (može i neka druga riba po izboru, bilo koja rečna, morska ili jezerska riba)

2 sveže zelene ljute papričice

3 češnja belog luka

1 kašika putera

1 kašika brašna

1 limun

U blender stavimo crni luk i papriku isečene na parčad, dodamo češnjeve belog luka, tabasko sos, limunov sok, posolimo, pobiberimo, dodamo 1-2 kašike maslinovog ulja i izmiksamo sastojke.

Ribi odstranimo peraja. Na nekoliko mesta zasečemo ribu sa obe strane. Posolimo i pobiberimo sa unutrašnje i spoljašnje strane. Zatim uvaljamo u brašno.

U tepsiju na šporetu sipamo maslinovo ulje, dodamo puter i na zagrejanu masnoću stavimo ribu da se prži. Za vreme prženja ribu okrećemo. Kada se isprži, na jednu stranu ribe nanesemo izmiksanu smesu.

Pročitajte još...  JELO OD KOBASICE I PRAZILUKA Jako je jeftino, skuva se brzo, a ukus je odličan!

Posle nekoliko minuta prženja sklonimo tepsiju sa šporeta. Činiju za serviranje ribe ukrasimo listovima endivije. Zatim na činiju serviramo ribu. Peršun sitno isečemo, dodamo u sud sa prethodno skuvanim pirinčem i promešamo. Do ribe, sa jedne strane, serviramo pirinač. Ribu dekorišemo krugovima limuna i grančicama peršuna. Dekoraciju završimo crvenim i žutim čeri paradajzom i ljutim papričicama.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!