Tope se u ustima: Recept za pužiće sa makom



Sastojci

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 250 g margarina
  • 250 ml mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 700 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 250 g maka
  • 150 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 50 g margarina

Za preliv:

  • 200 ml vrelog mleka
  • 100 g šećera

Priprema

Kvasac stavite sa šećerom, 1 kašikom brašna u toplo mleko da se podigne.

Kad se podigao sipajte u vanglu. Dodajte 1 jaje i razmekšali margarin. Polako dodajte oko 300 g brašna, pa onda so. Zatim dodajte polako ostatak brašna i mesite da testo bude bez grudvica. Formirajte loptu od testa, pospite brašnom i ostavite pokriveno da stoji oko 30 minuta.

Pročitajte još...  LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija

Za to vreme pripremite fil. Mak poparite sa mlekom u koje ste dodali šećer. Dodajte margarin i mešajte dok se ne rastopi.

Testo podelite na dve jufke.

Svaku jufku razvucite tanko u pravougaonik. Premažite sa filom po celoj površini testa. Umotajte u štrudlu i secite na manje komadiće da dobijete jednake pužiće.

Obložite tepsiju papirom za pečenje ili je samo podmažite margarinom. Ređate pužiće razmaknute jedne od drugih za jedan prst. Premažite sa umućenim jajetom. Pecite na 200 stepeni dok lepo ne porumene.

Dok se pužići peku prokuvajte mleko sa šećerom i sa vrelim prelijte tek ispečene pužiće. Vratite u rernu na 5 minuta. Izvadite pospite prah šećerom i poslužite

Pročitajte još...  LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare