Ruska salata je pravi izbor za vašu trpezu

Bilo da su to čuvene sarme, pečenje ili pak neka topla predjela čiji recept zna samo najstariji član vaše porodice, neizostavni deo svakog novogodišnjeg menija su ruska salata, ali i čuvena mimoza.

U nastavku teksta dajemo vam najjednostavniji recept za pripremu oba jela, a vi nam napišite koja salata će ove godine da krasi vašu trpezu.

Ruska salata

Potrebno je:

150 g krompira

150 g šargarepe

150 g graška (može i zamrznut)

150 g kiselih krastavčića

200 g šunke

300 g majoneza

2 kuvana jaja

kašika senfa

2 kašike limunovog soka

so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta.

Pročitajte još...  POSNI RUČAK Hrskavi oslić u pohu od piva, ovako ukusnu ribi sigurno niste jeli!

Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice.

Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Mimoza salata

Potrebno je:

200 g rendane šunke

U veću posudu stavite rendani krompir, malo posolite i premažite ga pavlakom. Stavite narendanu šunku i premažite majonezom.

Narendajte 2 kuvana jaja i jedno belance.

Pospite 3/4 kačkavalja i preko premažite pavlakom. Na kraju pospite rendani kačkavalj i žumance.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!