RUSKA salata na MALO drugačiji način: Probajte je prvi put, BAŠ sa ovim SASTOJCIMA i nećete zažaliti!

Ruska salata sa suvim dimljenim vratom i pilećim belim mesom

Sastojci:

150 g krompira

150 g šargarepe

150 g graška (može i zamrznut)

150 g kiselih krastavčića

200 g suvog, dimljenog vrata

300 g majoneza

200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)

kašika senfa

2 kašike limunovog soka

so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Ruska salata sa mortadelom i šunkom

Sastojci:

200 g krompira

150 g šargarepe

150 g graška

100 g kiselih krastavčića

300 g mortadele

300 g majoneza

2 kuvana jajeta

kašika senfa

2 kašike limunovog soka

so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek. Mortadelu, kisele krastavčiće i jaja iseći na kocke. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Ruska salata sa kuvanom govedinom i svežim krastavcem

Sastojci:

200 g krompira

100 g šargarepe

150 g graška

150 g svežeg krastavca

400 g kuvane junetine (ruža, šol)

300 g majoneza

kašika senfa

2 kašike limunovog soka

so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu ponovo  iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek.Kuvati junetinu dok ne počne da se raspada i sitno je iseckati. Krastavac izdubiti i odstraniti srednji deo, a ostatak seći na sitne kockice Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

guest
0 Komentari
Najnoviji
Najstariji Najvise glasova
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala navedite nas kao izvor informacije. ✅