Ruska salata sa suvim dimljenim vratom i pilećim belim mesom
Sastojci:
150 g krompira
150 g šargarepe
150 g graška (može i zamrznut)
150 g kiselih krastavčića
200 g suvog, dimljenog vrata
300 g majoneza
200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
Ruska salata sa mortadelom i šunkom
Sastojci:
200 g krompira
150 g šargarepe
150 g graška
100 g kiselih krastavčića
300 g mortadele
300 g majoneza
2 kuvana jajeta
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek. Mortadelu, kisele krastavčiće i jaja iseći na kocke. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
Ruska salata sa kuvanom govedinom i svežim krastavcem
Sastojci:
200 g krompira
100 g šargarepe
150 g graška
150 g svežeg krastavca
400 g kuvane junetine (ruža, šol)
300 g majoneza
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu ponovo iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek.Kuvati junetinu dok ne počne da se raspada i sitno je iseckati. Krastavac izdubiti i odstraniti srednji deo, a ostatak seći na sitne kockice Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.