Potrebno je
- 300 g pšenice belije
- 250 g mlevenih oraha
- 50 g mlevenih badema
- prstohvat cimeta
- 50 g meda
- 70 g grožđica
Priprema
Pšenicu očistite pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne proključa na srednje jakoj vatri. Zatim procedite pa ponovite postupak, ponovite 3-4 puta. Tokom poslednjeg kuvanja, ostavite da se ohladi sa strane, pa procedite dok je još pšenica uvek mlaka. Izblendajte toplo žito do malo krupnijih komadića. Nakon toga, dodajte mlevene orahe, prstohvat cimeta, bademe, med i grožđice, pa sjedinite sve sastojke. Vaše slavsko žito je spremno, ostalo je samo da ukrasite po izboru. Prijatno!
Srpska crkva i pravoslavni vernici 31. oktobra slave svetog Luku, apostola, jevanđelistu i pratioca apostola Pavla.
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Ako želite ukusne palačinke koje se neće cepati primenite ove jednostavne, a korisne trikove.