NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA SVETOG LUKU Sa medom i bademima, još hrskavije i slađe od klasičnog

Potrebno je

  • 300 g pšenice belije
  • 250 g mlevenih oraha
  • 50 g mlevenih badema
  • prstohvat cimeta
  • 50 g meda
  • 70 g grožđica

Priprema

Pšenicu očistite pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne proključa na srednje jakoj vatri. Zatim procedite pa ponovite postupak, ponovite 3-4 puta. Tokom poslednjeg kuvanja, ostavite da se ohladi sa strane, pa procedite dok je još pšenica uvek mlaka. Izblendajte toplo žito do malo krupnijih komadića. Nakon toga, dodajte mlevene orahe, prstohvat cimeta, bademe, med i grožđice, pa sjedinite sve sastojke. Vaše slavsko žito je spremno, ostalo je samo da ukrasite po izboru. Prijatno!

 


Srpska crkva i pravoslavni vernici 31. oktobra slave svetog Luku, apostola, jevanđelistu i pratioca apostola Pavla.

punjene suve paprike

U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.

kuglof sa jabukama i cimetom

Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.

ruska salata

Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.

palačinke

Ako želite ukusne palačinke koje se neće cepati primenite ove jednostavne, a korisne trikove.

guest
0 Komentari
Najnoviji
Najstariji Najvise glasova
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala navedite nas kao izvor informacije. ✅