Potrebno je
- 200 g graška
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 1,5 l temeljca
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 šolja makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola celera
- svež peršun
- so, biber
- malo parmezana
Priprema:
Ulje zagrejte na tiganju, pa dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu seckane na sitne kockice. pa Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i dinstajte još 3 minute. Nalijte temeljac i 2 šoljice vode, pojačajte vatru, pa pustite da zakuva. Umešajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. Zatim dodajte grašak, začine po ukusu, pa kuvajte još nekih 15-ak minuta. Pospite sveže seckanim peršunom i služite čorbu dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Minestrone ili u prevodu „velika supa“, bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.