Potrebno je
- 1 kg jabuka
- 150 g brašna
- 1 vanilin šećer
- cimet
Priprema
Oljuštite i izrendajte krupno jabuke, pa ih rukom dobro ocedite da budu što suvlje. Umešajte brašno pa vlažnim rukama oblikujte veće knedle. U šerpu sa ključalom vodom i vanilinim šećerom spuštajte knedle, znaćete da su gotove kada isplivaju na površinu. Prelijte sa malo meda ili šećera ili valjajte u prezle. Prijatno!
Borovnice mu daju poseban šmek, a nema ko vam neće tražiti dodatak.
Kremasti desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Desert na kome su odrasle generacije.
Preukusni desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće ga svi sladokusci.
Dodavanjem pudinga ukus će biti mnogo sočniji, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
Na ovaj način očistićete i najtvrdokornije mrlje.