TETA BISA ZNA KAKO SE PRAVI NAJLEPŠI DŽEM Sa kajsijama i belom čokoladom, poći će vam voda na usta

Potrebno je

  • 1 kg zrelih kajsija
  • 200 g šećera
  • 1 limun (sok)
  • 100 g bele čokolade
  • 1 štapić vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Operite i oljuštite kajsije, pa ih isecite na kockice.

U velikoj šerpi pomešajte kajsije, šećer i sok od limuna. Kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte štapić vanile i kuvajte dok se džem ne zgusne (oko 30-40 minuta). Na kraju, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Vruć džem sipajte u sterilizovane tegle i zatvorite.


Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.

džem od kajsija

Preukusan, bilo da ga jedete samostalno ili dodate kao prilog.

namaz od leblebija

Slasan namaz pogodan za dane strogog posta, pravićete stalno.

namaz od humusa

Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu.

gomboce sa šljivama

Recept koji se prenosio generacijama, za knedle koje osvajaju od prvog zalogaja.

medenjaci

Savršen desert, za prave ljubitelje meda.

makedonski ajvar

Ako volite ljuto i začinjeno, ovaj ajvar ćete da obožavate.

pita sa jabukama

Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.

vanilice

Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.

guest
0 Komentari
Najnoviji
Najstariji Najvise glasova
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala navedite nas kao izvor informacije. ✅