Potrebno je
- 4 paradajza
- 2 krastavca
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kravljeg sira
- maslinovo ulje
- vinsko sirće
- so
- biber po ukusu
Za dekoraciju
Priprema:
Paradajz, krastavce, crvenu papriku i crni luk operite i iseckajte na sitne komade. Kravlji sir iseckajte na kockice. Zatim pomešajte povrće i sir. Sipajte maslinovo ulje i sirće. Posolite i pobiberite. Dobro promešajte salatu i dekorišite seckanim peršunom.
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Korisnik Youtubea podelio je genijalan trik za sečenje paradajza, primenite i uverite se koliko je lako.
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
Svakodnevna hidratacija neophodna je za pravilno funkcionisanje celog organizma, a premali unos vode može da utiče na zdravlje.
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.