Potrebno je
Za kore:
- 12 belanca
- 12 kašika šećera
- 9 kašika mlevenog keksa
- 3 kašike brašna
- 3 kašike kakao praha
- kašičica praška za pecivo
Za prvi fil :
- 12 žumanca
- 200 g šećera
- 2 pudinga sa ukusom karamele
- 7 dl mleka
- 200 g mlevenog keksa
- 250 g putera
- 200 g čokolade sa ukusom karamele
Za drugi fil:
- 200 g šlag krema u prahu
- 2 dl mleka
Za natapanje kora:
Za premazivanje torte:
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Priprema
4 belanca umutite sa 4 kašike šećera. Dodajte 3 kašike mlevenog keksa, kašiku brašna, kašiku kakaoa i na vrh kašičice praška za pecivo. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete ukupno 3 kore. U jednu šerpicu sipajte 5 dl mleka i stavite da se kuva. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte pudinge od karamele i preostalo mleko. Sipajte u kuvano mleko i kuvajte, sve dok se ne zgusne. U mlako mleko dodajte umućen puter, otopljenu čokoladu i mleveni keks. Zasebno, umutite šlag krem sa mlekom. Na tacnu stavite koru, natopite čokoladnim mlekom, pa premažite polovinom prvog fila, pa polovinom drugog. Ponovite postupak. Otopite slatku pavlaku sa čokoladom na pari. Ostavite da se prohladi pa umutite mikserom. Premažite okolo i sa strane tortu ovim kremom. Dekorišite sa ružicama od šlaga. Prijatno!
Napravite ovu tradicionalnu poslasticu po receptu Slađane Rože iz Zrenjanina
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
Odlično se slaže sa kafom, a po ukusu joj nema ravne.
Bićete oduševljeni, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Ako volite banane, ovaj desert je pravi izbor za vas.
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
Fenomenalni desert gotov za 20 minuta osvojiće i one, koji ne vole slatko.
Hrskavi i preukusni, uživaćete u svakom zalogaju.