BRZI KOLAČ SA MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, a posan i sočan

Potrebno je

  • 100 g mlevenog maka
  • 5 rendanih jabuka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 šolja ulja

Za glazuru:

  • 5 kašika džema po želji
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml biljne pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke pa ih narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. U pleh obložen pek papirom izručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač namažite džemom. Zagrejte pavlaku do ključanja, pa sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne otopi. Prohlađen kolač prelijte glazurom


Sočan desert u savršenom voćnom spoju oduševiće i one koji ne vole slatko.

šambali

Jedan od najpoznatijih turskih deserta, nestaće sa stola odmah.

limun kocke

Sočan slatko-kiselkasti kolač postaće vaš novi omiljeni slatkiš.

kemal paša

Izuzetno sladak desert, za one izbirljive.

orasnice

Ako volite orahe, ovaj slatkiš ćete da obožavate.

šambali

Jedan od najpoznatijih turskih deserta, nestaće sa stola odmah.

posna kesten torta

Neodoljiva poslastica savršena za dane posta.

brauni sa jagodama

Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.

kuglice sa keksom

Fenomenalni sitni kolači nestaće sa stola odmah.

Pročitajte još...  DOMAĆI SENF Dodaće aromu svakom jelu, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim
guest
0 Komentari
Najnoviji
Najstariji Najvise glasova
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala navedite nas kao izvor informacije. ✅