Potrebno je
- 100 g mlevenog maka
- 5 rendanih jabuka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1/2 šolje šećera
- 1 šolja ulja
Za glazuru:
- 5 kašika džema po želji
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke pa ih narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. U pleh obložen pek papirom izručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač namažite džemom. Zagrejte pavlaku do ključanja, pa sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne otopi. Prohlađen kolač prelijte glazurom
.
Sočan desert u savršenom voćnom spoju oduševiće i one koji ne vole slatko.
Jedan od najpoznatijih turskih deserta, nestaće sa stola odmah.
Sočan slatko-kiselkasti kolač postaće vaš novi omiljeni slatkiš.
Izuzetno sladak desert, za one izbirljive.
Ako volite orahe, ovaj slatkiš ćete da obožavate.
Jedan od najpoznatijih turskih deserta, nestaće sa stola odmah.
Neodoljiva poslastica savršena za dane posta.
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
Fenomenalni sitni kolači nestaće sa stola odmah.