Potrebno je
Za testo:
- 500 g brašna
- malo soli
- 1 kašika ulja
- 1 jaje
Za fil:
- 250 g mlevenog junećeg mesa
- 1 luk srednje veličine
- 1 supena kašika suvog biljnog začina
- malo soli
- malo bibera
Za preliv:
- 50 g putera
- 1 supena kašika crvene začinske paprike
- 200 ml jogurta
- 1 supena kašika pavlake
- malo peršuna
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, so, ulje i jaje. Sjedinite mikserom. Testo podelite na dva dela i premažite uljem, pa ostavite pola sata na sobnoj temperaturi. Zasebno u posudi ručno pomešajte mleveno meso, luk, suvi biljni začin, so i biber. Razvucite testo oklagijom, pa ga okruglom čašom izdubite na više delova. U svaki od tih delova rasporedite pripremljeni fil. Testo preklopite, pa krajeve izreckajte viljuškom. U vrelu posoljenu vodu ubacite klepe, pa ih kuvajte dok ne isplivaju na površinu. U trećoj posudi umutite puter, začinsku papriku, jogurt, pavlaku i peršun. Prelijte klepe. Prijatno!
Specijalitet u Bosni osvojiće sve gurmane i one izbirljive.
Ako volite palačinke, ove ćete da obožavate.
Drugačiji klasik koji pomera granice dobrog ukusa.
Fenomenalan, a jednostavan trik kako da popravite ukus iskipelom mleku.
Fenomenalan kolač koji pomera granice dobrog ukusa.