DOMAĆI HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden



Potrebno je

  • 1,5 kg + 3 kašike brašna
  • kašika šećera
  • 5 dl vode
  • 2 jaja
  • 40 g soli
  • kockica kvasca

Priprema

Otopite svež kvasac u malo mleka ili vode, pa dodajte kašiku šećera i dve do tri kašike brašna, izmešajte i ostavite na toplom da testo naraste. Zasebno u drugoj posudi pomešajte kilogram i po oštrog brašna, pet decilitara vode, dva jaja, 40 g soli, dodajte kvasac i umesite glatko testo, te ostavite da sat vremena nadolazi na toplom. Testo premestite u posudu za pečenje i ostavite ga dvadeset minuta. Zatim posudu prekrijte i pecite dvadeset do trideset minuta. Kada je hleb gotov, zamotajte ga u krpu i sačekajte da se malo ohladi.


Oduševiće svakoga ko bude probao a pravi se od samo nekoliko sastojaka.

hleb od krompira
Pročitajte još...  PUDING PALAČINKE SLAĐE OD NAJSLAĐIH Savršen spoja testa sa punjenjem koje se smaže u tremu

Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.

hleb sa čia semenkama

Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.

ražani hleb

Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.

hleb ispod sača

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

torta od šargarepe

Neodoljiva poslastica, zdrava i ukusna, ukrasiće svaku svečanu trpezu.

bataci u paradajz sosu
bešamel sos

Česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama, proverite da li ih i vi radite.

kroasani

Mekani i neodoljivi, najbolje ih služite za doručak uz kafu.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare