LOVAČKI PAPRIKAŠ SA JUNETINOM I VINOM Jelo za prave gurmane, ko bi se setio a super je kombinacija



Potrebno je

  • 750 g junetine od plećke
  • 200 g dimljene slanine
  • 3 crvene paprika
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 ml crnog vina
  • 3 krompira
  • ulje, so, biber, peršun

Priprema:

Meso isecite na veće kocke. Slaninu, luk i paprike isecite na krupniju parčad. Krompir skuvajte u posebnoj šerpi. U tiganj stavite polovinu junetine, a preko luk, paprike i slaninu. Pokrijte preostalim mesom, pa posolite, pobiberite, dodajte ulje i nalijte vinom. Kuvajte oko dva sata na tihoj vatri, a šerpu povremeno protresite. Na kraju dodajte krompir, sipajte toplu vodu ako je pregusto i krčkajte još pet minuta.

 


Konkretan obrok za celu porodicu. Dodajte prilog po ukusu.

OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli

Nije baš klasičan recept.

PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
pileći paprikaš

Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.

tempura

Oduševiće i one izbirljive.

šambali

Sve sastojke verovatno već imate a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

mleveno meso

Većina domaćica ima ovaj sastojak kod svoje kuće. Dobićete mnogo više šnicli, uštedećete na kućnom budžetu a jelo će vam biti preukusno.

svinjska mast

Kao i mnoge masnoće koje se koriste prilikom kuvanja, svinjska mast ima rok trajanja i može da se pokvari. Dužina korišćenja neće biti ista ako je držite na sobnoj temperaturi, frižideru ili zamrzivaču.

pita od pasulja

Sočna pita držaće vas dugo sitim a obožavaće je cela porodica.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare