TEMPURA Japanski specijalitet koji ćete obožavati, drugačije od svega što ste probali



Potrebno je

  • 200 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • ledena kisela voda
  • povrće po izboru 

Priprema:

Brašno pomešajte sa ledenom kiselom vodom pa sjedinite dobro, da bude gušće nego pavlaka, ali ostavite grudvice od brašna. Isecite povrće po želji, pa umočite u smesu. Protresite malo da uklonite višak. Pržite na dosta vrućeg ulja u dubokom tiganju dok ne dobiju zlatnu boju. Višak masnoće ocedite na ubrusu. Služite vruće jer kada se prohladi bude gnjecava.


Oduševiće i one izbirljive.

šambali

Sve sastojke verovatno već imate a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

mleveno meso

Većina domaćica ima ovaj sastojak kod svoje kuće. Dobićete mnogo više šnicli, uštedećete na kućnom budžetu a jelo će vam biti preukusno.

svinjska mast

Kao i mnoge masnoće koje se koriste prilikom kuvanja, svinjska mast ima rok trajanja i može da se pokvari. Dužina korišćenja neće biti ista ako je držite na sobnoj temperaturi, frižideru ili zamrzivaču.

pita od pasulja

Sočna pita držaće vas dugo sitim a obožavaće je cela porodica.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare