Potrebno je
- 150 g napolitanki sa ukusom vanile
- 1 puna kašika kukuruznog skroba
- 250 ml mleka
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 25 g badema u listićima
- 150 ml slatke pavlake
- 25 g kokosa
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 kokos bombica
Priprema
Napolitanke stavite u blender i izblendajte. Malo mleka i skrob sipajte u šerpu, promešajte pa sipajte preostalo mleko.Sjedinite dobro pa dodajte kondenzovano mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte bademe u listićima i promešajte. Preručite u posudu i pokrijte providnom folijom, pa pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte kokos i promešajte. Pripremite čaše pa sipajte malo napolitanki, poravnajte i lagano utisnite. Fil sa bademom dodajte preko, onda još jedan sloj napolitanki, pa preko fil sa kokosom. Pospite kokosom i ukrasite kokos bombicom.
Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, sladak i aromatičan.
Fenomenalna poslastica zagrejaće vam dušu i telo.
Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.
Preukusan i sladak, osvaja na prvi zalogaj, ovakav do sada niste jeli.
Pravi se brzo i lako, uspeće svima a nestaće sa stola odmah. Probajte i uverite se da li smo u pravu.