Potrebno je
- 300 g brašna
- 225 g hladnog putera
- 100 ml hladne vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 6-8 jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašika soka od limuna
- 3 kašike gustina ili brašna
- 1 kašičica začina (cimet, muskatni oraščić, mleveni đumbir)
Priprema
Pomešajte brašno, puter, vodu, so i šećer pa zamesite testo. Podelite ga na 2 dela, umotajte u providnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Zasebno pomešajte jabuke, šećer, limunov sok, brašno i začine. Polovinu testa razvucite oklagijom i prebacite u pleh za pečenje obložen pek papirom. Preko stavite fil od jabuka pa preko naseckane kockice putera. Drugu razvučenu polovinu testa prebacite preko fila. Zasecite koru da ne bi pukla tokom pečenja. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni pa smanjite na 170 stepeni i pecite još 40 minuta. Prijatno!
Fenomenalna poslastica zagrejaće vam dušu i telo.
Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.
Preukusan i sladak, osvaja na prvi zalogaj, ovakav do sada niste jeli.
Pravi se brzo i lako, uspeće svima a nestaće sa stola odmah. Probajte i uverite se da li smo u pravu.
Želite da se zasladite ali nemate ideju šta da napravite? Napravite ovaj fenomenalni tart u savršenom spoju keksa i čokolade, bićete oduševljeni.