BAKLAVA SA MAKOM Ako volite klasičnu ovu ćete obožavati, sočna i aromatična



Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 200 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 3 jaja
  • 2 dcl jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera

Za sirup

  • 500 ml vode
  • 250 g šećera
  • 1 limun

Priprema

Jaja umutite sa šećerom i vanilinim šećerom pa dodajte mak, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Sjedinite dobro sastojke. Stavite dve kore u podmazan pleh pa ih premažite filom sa makom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Baklavu isecite na kocke i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Kuvajte vodu i šećer desetak minuta pa dodajte limun sečen na kolutove. Mlakim sirupom prelijte vruću baklavu sa makom. Bon appetit!

 


Neodoljivo slatka, obožavaćete je.

posna baklava s čokoladom

Napravite baklavu sa čokoladom, potpuno je drugačija od one klasične. Nećete moći da joj odolite, zato stavite odmah duplu meru.

Baklava

Baklava sa orasima, od gotovih kora, prelivena slatkim sirupom. Po proverenom, tradicionalnom, starinskom receptu.

REĐA SE KAO PITA Baklava sa makom od gotovih kora, brzi slatkiš koji svi obožavaju

Kad se uželimo nečeg slatkog, izbor najčešće pada na baklavu.

baklava sa makom

Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.

kesten pire sa šlagom

Preukusan i sladak, osvaja na prvi zalogaj, ovakav do sada niste jeli.

kapucino torta

Pravi se brzo i lako, uspeće svima a nestaće sa stola odmah. Probajte i uverite se da li smo u pravu.

tart sa belom čokoladom i mlevenim keksom

Želite da se zasladite ali nemate ideju šta da napravite? Napravite ovaj fenomenalni tart u savršenom spoju keksa i čokolade, bićete oduševljeni.

mača tiramisu

Poseban i mekan, topi se u ustima.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare