SOS OD PEČURAKA Slaže se sa mesom i ribom, a pravi se brzo i lako



Potrebno je:

  • 250 g svežih pečuraka
  • 50 brašna
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika ulja
  • peršunov list
  • mleveni biber
  • so

Priprema

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk pa dodajte oprane i očišćene pečurke, posolite i pobiberite. Prelijte toplom vodom i dinstajte u poklopljenoj šerpi, dok pečurke ne omekšaju. Zasebno pomešajte brašno, kiselu pavlaku i sitno seckan peršunov list pa prelijte pečurke i nastavite da dinstate još 5 minuta.

 


Dodajte vašem jelu i dobićete potpuno novi ukus.

bešamel sos

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i dobićete savršen umak za jela sa mesom i ribom.

kiflice sa višnjama i čokoladom

Napravite savršeno pecivo s čokoladom i višnjama uz savete kulinarske blogerke Milice Spasić

terijaki sos

Daće savršeni šmek vašem jelu.

heljdin burek

Napravite ovu fenomenalnu pitu sa spanaćem i sirom po receptu Jelene Radulović sa Fruške gore.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare