PAMUK TORTA Japanska čizkejk poslastica od samo 3 sastojka, mekana i neodoljiva



Potrebno je

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 g neslanog kremastog sira

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pripremite sastojke sobne temperature. Odvojite žumanca od belanaca pa belanca stavite u frižider. Otopite na pari belu čokoladu pa kada se malo prohladi, pomešajte sa kremastim sirom i dodajte žumanca. Promešajte dobro špatulom. Belanca umutite da dobijete čvrst sneg. U jednoj posudi pomešajte sneg od belanaca sa filom od sira i čokolade. Smesu izlijte u pleh pa ga nekoliko puta podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca. Pleh stavite u veći pleh koji napunite pre toga vrelom vodom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni pa 15 minuta na 160 stepeni. Ugasite rernu i pustite kolač da odstoji 15 minuta. Potpuno prohlađen kolač pospite prah šećerom.

 


Sa kremom od lešnika, slatke i sočne.

breskvice

Idealni za svečanu trpezu ali i dane kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.

ružice od jabuka

Fenomenalne i slatke, pravićete stalno.

koh

Dobar predlog za desert kada vam svrate nenajavljeni gosti. Sočan i mekan, neodoljivog ukusa.

torta

Savršen spoj čokolade i pirea od bundeve, pravićete stalno.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare