Potrebno je
- 3 kriške slanine, pečene
- 2 jaja
- 500 g pire-krompira
- 50 g rendanog sira po izboru (čedar, gauda…)
- 2 kašike isečenog vlašca
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 120 g prezle
- ulje za prženje
- so, biber
Priprema:
U većoj posudi pomešajte pire-krompir sa kuvanom slaninom, rendanim sirom, vlašcem i belim lukom u prahu. Začinite solju i biberom. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Stavite jaja i prezle u zasebne plitke činije. Od mešavine pire-krompira pravite kuglice, pa umočite prvo u jaje pa u mrvice. Zagrejte ulje u tiganju. Pržite kuglice u serijama dok ne postanu zlatne sa svih strana, dva do tri minuta. Ocedite ih na tanjiru prekrivenom papirnim ubrusom i odmah posolite. Poslužite toplo, uz sos po izboru.
Preukusni i sočni, a priprema je laka i jednostavna.
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Začini dodaju na aromatičnosti. Dodajte prilog po ukusu i uživajte.
Još su bolji od onih kupovnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Ako volite krompir salatu, ovu ćete obožavati.