SAVRŠENI BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu a gotov začas, daje draž svakom jelu



Potrebno je:

  • 600 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 70 g putera
  • so
  • biber 

Priprema

U šerpu ili dublji tiganj stavite puter koji je omekšao, pa ga rastopite na umerenoj vatri, a zatim dodajte brašno i lagano mešajte da se sve lepo sjedini. Mleko zagrevajte, ali vodite računa da ne proključa. Skinite posudu sa šporeta pre nego što mleko proključa. U tankom mlazu, lagano, ulivajte mleko u posudu sa puterom i brašnom, sve vreme mešajući žicom za mućenje. Temperatura ringle bi trebalo da bude na srednjoj jačini. Nemojte sipati svu količinu mleka odjednom. Tajna kremastog bešamela je u postepenom dolivanju mleka u maslac i brašno. Pred kraj kuvanja u sos sipajte so i po želji dodajte sveže mleveni biber ukoliko volite da malo bude ljući i muskatni oraščić za posebnu aromu.

 


Bešamel sos može da se napravi na više načina. Ide uz mnoga jela, meso, ribu. Nazivaju ga još i belim, i glavni je sastojak za pravljenje drugih soseva.

posni bešamel sos

Bešamel sos je glavni sastojak u pravljenju mnogih jela sa testeninom, mesom ili ribom. Ali možete da napravite posni bešamel sos, koji će savršeno zameniti njegovu mrsnu verziju.

trpeza

Pravite ručak i želite da mu dodate neki sos koji će dati glavni začin vasšem jelu? Onda je bešamel sos pravi izbor za vas. Dobro se meša sa različitim namirnicama a aroma mu ostaje uvek ista.

RUČAK ZA SAMO 20 MINUTA! Jaja u bešamel sosu je najkremastiji obrok
bešamel sos

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i dobićete savršen umak za jela sa mesom i ribom.

kiflice sa višnjama i čokoladom

Napravite savršeno pecivo s čokoladom i višnjama uz savete kulinarske blogerke Milice Spasić

terijaki sos

Daće savršeni šmek vašem jelu.

heljdin burek

Napravite ovu fenomenalnu pitu sa spanaćem i sirom po receptu Jelene Radulović sa Fruške gore.

tartar sos

Odlično se slaže sa mesom i ribom a napravićete ga začas.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare