AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA Po receptu najboljih srpskih domaćica, priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv

Potrebno sastojci:

10 kg crvenih paprika

250 ml ulja

3 kašike šećera

100 ml alkoholnog sirćeta

soli po ukusu

2 glavice belog luka (po želji)

Način pripreme:

Paprike ispeći, potom oguliti koru sa njih i očistiti ih od semenki. Zatim ih ostaviti da se dobro ocede. Nakon toga ih ručno iscepkajte ili iseckajte na veće komade.

Tako iseckane paprike staviti u lonac sa širokim dnom na šporet. U njih dodati prethodno zagrejano ulje, sirće, sećer i so, pa sve dobro sjediniti. Po ukusu možete dodati i iseckan beli luk na listiće.

Ajvar je gotov kada mešanjem varjačom vidimo dno šerpe.

Sipajte ga u čiste i sterilisane tegle. Uvijte ih u nešto toplo (ćebad, jakne) i ostavite ih da se ohlade, najbolje 24h. Ajvar čuvati na suvom i hladnom mestu.

Pročitajte još...  Hrskavo i zdravo: Leblebija će postati vaša omliljena grickalica, sprema očas posla

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!