RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli



Sastojci:

1 kesa smrznutog graška

200 g pilećeg filea

1 veća glavica crnog luka

2-3 cena belog luka

2-3 šargarepe

ulje

so (vegeta)

mirođija

malo brašna

aleva paprika

malo šećera

peršun

Priprema

Na ulju ispržite sitno seckana oba luka i dodajte pola male kašičice šećera i meso seckano na kocikice. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite. Zatim dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji i nalijte vrelom vodom, koliko želite da vam bude gust, može “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gušći. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte.

Pročitajte još...  KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno

Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu i pospite peršunom.

Ako želite da grašak spremite sa mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, onda tu pržite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare