RECEPT ZA LANGOŠ Čuvene mađarske mekike sa prelivom od belog luka i kačkavalja

Sastojci:

500 g brašna

20 g svežeg kvasca

2 kašike ulja

350 ml mlake vode

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Za premaz:

1 čen belog luka

1 kašika ulja

180 ml kisele pavlake

200 g narendanog kačkavalja

Priprema:

U činiji pomešajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac. Postepeno dodajte brašno i posolite. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite da naraste. Nadošlo testo premesite i napravite loptice. Pokrijte ih da odstoje dok se ulje zagreje. Od svake loptice rukama napravite pljeskavicu i pržite sa obe strane na vrelom ulju dok ne porumene. Beli luk izrendajte i pomešajte sa uljem. Premažite mekike dok su vruće, preko namažite kiselu pavlaku i pospite kačkavalj.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!