SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus



Sastojci 

  • 16 kašika projinog brašna
  • 300 g kravljeg sira
  • 200 g mesnate slanine
  • 500 ml vode
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema

Staviti 500 ml vode da proključa.

U šerpu sipati 16 kašika projinog brašna.

Brašno pomešati sa ravnom kašičicom soli i preliti vrelom vodom.

Iseći na kockice 200 g slanine.

Zagrejati 3 kašike ulja i propržiti slaninu.

U popareno brašno umešati slaninu zajedno sa masnoćom u kojoj se pržila i 300 g izmrvljenog sira.

Testo izručiti u podmazanu i pobrašnjenu malu tepsiju prečnika 25 cm, i izravnati odozgo.

Uključiti rernu da se zagreje na 220 stepeni C.

Peći proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C, dvadesetak minuta.

Smanjiti temperaturu na 180 stepeni C, i peći još dvadesetak minuta.

Služiti toplo sa kajmakom ili kiselim mlekom.

Pročitajte još...  POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo raspametiće i one izbirljive, ukusa koji se pamti

 

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare