Sastojci i priprema:
Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃
kora od dinje ili bundeve
oko 1,5 kg. do 2 kg. pilećeg mesa
2 kašike meda
so
biber
ulje (ja sam stavila maslinovo)
peršunovo lišće
Možete dodati začine (kari, čili, kurkuma, muskantni oraščić, luk crni ili beli. lovorov list…).
Meni je i bez začina super jer kora pusti svoju aromu.
Kora treba da je čitava, normalno je izdubite i sredinu iskoristite za drugi recept.
Meso isecite na manje komade, začinite, pouljite, dodajte med i istresite u koru. Od drugog dela kore možete napraviti poklopac ili jednostavno prekriti folijom.
Pecite oko sat i po vremena, sklonite poklopac ili foliju pa nastavite peći još pola sata. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 – 220 stepeni.
Servirajte u kori jer zaista je dekorativno, odozgo ukrasite peršunovim lišćem.
Može uz razne priloge, riža, rižoto, krompir, salate…
⬇️
⬇️
⬇️
Saznajte pre svih najnovije RECEPTE‼ Postani deo Lajk Viber zajednice klikom na link ➡ https://bit.ly/3n1Pieo ✅