Brzo kuvanje pasulja: Biće gotov za 45 minuta ako dodate 1 kašičicu ovog sastojka – Lajk.rs

300x250 vavada 7

Jedno od omiljenih jela na srpskoj trpezi je pasulj. Ali sve domaćice znaju da su potrebni sati da bi se skuvao. Ipak, iskusni kuvari su otkrili kako da se skrati vreme kuvanja pasulja, a ukus će biti savršen i ukućani oduševljeni. Postoje dva sastojka koja možete dodati da biste omiljeno jelo brzo skuvali, a vi odaberite onaj koji vam više odgovara ili koji trenutno imate u kući.

728x90 vavada

Soda bikarbona

300x250 vavada 3

U prvu vodu u kojoj se kuva pasulj dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa vodu prospite i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svim zrnima pasulja. Soda bikarbona će sprečiti i stvaranje gasova koje pasulj izaziva.

728x90 vavada 2

Rakija

300x250 vavada 5

U ovom slučaju sipajte 4 dela hladne vode i 1 deo pasulja. Recimo, na 1 kg pasulja sipajte 4 litra vode. U šerpu odmah sipajte i 50 ml rakije i ostavite da prokuva. Zatim snizite temperaturu ringle i krčkajte pasulj oko 50 minuta. Za to vreme će omekšati.

300x250 vavada 5

Pročitajte još...  Oporavite uvelo cveće: Poprskajte ga ovim rastvorom, oživeće za nekoliko dana! - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅