Ako ove godine na svojoj uskršnjoj trpezi želite malo drugačija uskršnja jaja, ofarbajte ih u – vinu.
Vino će im dati lepu, tamnu boju, a ako ih stavite na svetlo, vaša jaja će svetlucati i izgledati zaista posebno.
Farbanje jaja u vinu vrlo je jednostavno i za to će vam biti potrebna samo jedna flaša vina. Evo kako to funkcioniše.
Farbanje jaja u vinu
Kako biste dobili ovakva jaja, potrebne su vam samo dve stvari – jaja i crno vino.
U lonac sipajte vino (mora biti crno i nipošto ne sme biti suvo, već slatko), a zatim u lonac s vinom dodajte i jaja. Kuvajte ih u vinu 8 do 10 minuta, ugasite vatru i preko noći ih ostavite u vinu (barem 8 do 10 sati).
Sledeći dan jaja pažljivo izvadite iz lonca s vinom i položite ih na ubrus. Pustite ih da se osuše i nikako ih nemojte brisati ubrusom kako se gornji, svetlucavi sloj ne bi obrisao.
Neka se osuše prirodno, a kada budu suva, premestite ih u kutiju za jaja. Rezultat će biti predivna, neobična tamnoljubičasta jaja koja svetlucaju na svetlu.