Kad kuvate jaja, dodajte u vodu 1 sastojak: Tada neće popucati i oljuštiće se bez problema! – Lajk.rs

300x250 vavada 6

Iskusne domaćice kažu da je važno obratiti pažnju na sve detalje, od svežine jaja, do sastojaka koji se stavljaju u vodu kada se jaja kuvaju.

728x90 vavada 7

Treba da budu sveža

300x250 vavada 4

Važno je da su jaja sveža. Da biste to proverili, poslužite se trikom. Jaje ubacite u posudu s vodom. Ako pluta po površini, to znači da je staro, a ako potone, znači da je sveže.

728x90 vavada

Ne kuvajte hladna

300x250 vavada 2

Još jedan razlog zašto ljuska popuca kada se kuva jeste nagla promena temperature. Zato jaja izvadite iz frižidera i držite na sobnoj temperaturi nekoliko sati pre kuvanja.

Treba da imaju prostora

Ako u šerpu stavite previše jaja, ona će se sudarati i ljuska će pući. Isto će se dogoditi i ako jaja kuvate na visokoj temperaturi kada voda ključa. Jaja mogu da puknu i ako ih iz vruće vode naglo prebacite u ledenu.

300x250 vavada 8

Sirće i so

Još od davnina su žene u vodu dodavale malo soli i sirćeta da jaja ne puknu. Stavi se jedna kašičica soli i jedna kašika sirćetana litar vode. Ovi sastojci pomažu da ljuska ne popuca, a ako se to i desi, belance neće iscuriti.

300x250 vavada 6

 

300x250 vavada 5

Pročitajte još...  Cimet nije samo za kolače: Evo 6 načina kako da ga upotrebite u svom domu, ovi trikovi su prosto genijalni - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅