Kuvarica tvrdi da svi pogrešno pravimo pire krompir: „Izbegavajte samo jednu stvar, biće uvek pahuljast i kremast!“ – Lajk.rs

300x250 vavada 7

Mnogima je pire krompir omiljeni prilog uz jelo, ali je nekad postizanje kremastog svilenkastog jela gotovo nemoguće. Kuvarica Rozmari Gil je svoje dragocene savete podelila s ljubiteljima hrane na TikToku.

728x90 vavada 6

Mnogi greše dok kuvaju krompir

300x250 vavada 6

Ona je otkrila svoju tajnu za postizanje vrhunske pahuljaste teksture pire krompira, koja je jednostavna i mogu da je primene i početnici. Kuvarica je objavila video u kojem je objavila da mnogi greše kada je u pitanju priprema pire krompira. „Kuvajte krompir u mleku, a ne u vodi. Krompiri su poput testenine, otpuštaju skrob u tečnost u kojoj se kuvaju“, objasnila je.

728x90 vavada 8

Mleko u kojem se krompir kuvao omogućava da dobijemo bogat, svilenkast i kremasti pire krompir. Kada bacite vodu u kojoj ste kuvali krompire, bacate i sav skrob.

300x250 vavada 8

Kako uprljati manje šerpi

Za one koji se žele da upraljaju manje posuđa, ima još jedan genijalan savet: izgnječite krompir direktno u loncu, tako da možete zaboraviti na upotrebu miksera. Njeni pratioci su oduševljeni trikom, a jedna žena je napisala: „Ovo je način na koji pravim pire već godinama i svi uvek pitaju kako je uvek tako kremast i ukusan“.

300x250 vavada 7

Pročitajte još...  Kako da vam božur procveta kao nikada do sada? Obavezno ga prihranite ovim, ali pazite, jednu star nikako ne voli - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅