Kako da skuvate špagete? Evo koliko treba da stavite vode, Gordon Remzi dao najkorisnije savete – Lajk.rs

Gordon Remzi otkriva da su najčešće greške premalo vode, nedostatak soli, nepravilno mešanje i dodavanje ulja u vodu.  

Da biste izbegli lepljivu ili prekuvanu testeninu, potrebno je koristiti najmanje litar vode na 100 g testenine i dodati so u vodu pre kuvanja, u odnosu 10 g soli na litar. Testeninu treba odmah mešati kako bi se sprečilo lepljenje, a ulje ne treba dodavati jer otežava upijanje sosa.  

Testeninu je najbolje kuvati „al dente“, odnosno 1-2 minuta kraće od uputstva, i završiti kuvanje u sosu kako bi upila više ukusa. Takođe, važno je sačuvati malo vode od kuvanja jer pomaže da se sos bolje poveže sa testeninom.  

Pročitajte još...  Da li su kuvana jaja sa zelenom opnom otrovna? Evo da li smete da ih jedete ukoliko prime ovakvu boju - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅