Da li se dinsta meso za sarmu? Kuvar je zauvek rešio dilemu mnogih domaćica, ovako je najukusnija! – Lajk.rs

300x250 vavada 8

Sarma je naše tradicionalno jelo, bez kojeg se ne može zamisliti nijedna svečanost, ali je česta i kao nedeljni ručak. Svako je pravi na svoj način, a recept se nasleđuje u porodici. Ali domaćice se često pitaju da li meso treba da dinsta pre zavijanja sarme ili ne mora. Dajemo vam odgovor na to pitanje, kao i nekoliko najčešćih grešaka pri pravljenju sarme koje treba izbeći.

728x90 vavada 5

Da li se dinsta meso za sarmu?

300x250 vavada 6

Najčešće greške pri pravljenju sarme

728x90 vavada 8

– Ako je kupus preslan: operite ga hladnom vodom.

300x250 vavada 6

– Ako su listovi previše čvrsti: kratko ih obarite u ključaloj vodi. Debele listove iseckajte sa strane kako biste lakše omotali fil.

– Previše ili premalo pirinča: previše pirinča može učiniti da sarmice budu suve, dok premalo može učiniti da fil bude tečan.

– Kuvanje na previše jakoj vatri: Sarmu treba kuvati na tihoj vatri, jer se na jakoj vatri može raspasti.

300x250 vavada 8

 

300x250 vavada 5

Pročitajte još...  Ako pijete tablete za pritisak ili holesterol: Nemojte jesti ovu hranu jer nije dobro u kombinaciji sa lekovima - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅