Moskva poslala vojsku: To je naša teritorija„U pitanju je naša teritorija. Bez sumnje, kretanje naše vojske na našem tlu je isključivo naše pravo. Znate da postoje različita mišljenja o tome. Na primer, mišljenja nekih visokih ukrajinskih zvaničnika koja su objavljena poslednjih dana jasno pokazuju da nisu uočili neobično prisustvo ruskih trupa duž granice koje bi izazvalo zabrinutost za Ukrajinu. Takve izjave treba uzeti u obzir“, poručio je Peskov, prenosi TASS.

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov rekao je u intervjuu koji je u sredu objavio list “Novoje vremja” da Kijev nije primetio veliko prisustvo ruskih trupa na granici sa Ukrajinom.

Osim toga, sekretar Komiteta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Vrhovne rade (parlamenta) Roman Kostenko izjavio je da za sada nema čvrstih razloga da se očekuje da Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu, navodi TASS.

Zapad i Kijev nedavno su izrazili zabrinutost zbog potencijalne invazije Rusije na Ukrajinu, a Peskov je ove tvrdnje okarakterisao kao „prazne i neosnovane“, koje služe kao trik za eskalaciju tenzija, i istakao da Rusija nikome nije predstavljala nikakvu pretnju.

Pročitajte još...  Ko zaista vlada Ukrajinom - Lajk.rs

Portparol Kremlja, međutim, nije isključio mogućnost provokacija koje imaju za cilj opravdanje ovakvih navoda i upozorio je da će pokušaji upotrebe vojne sile za rešavanje krize na jugoistoku Ukrajine imati ozbiljne posledice, navodi TASS.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare