SIRSKI VEĆI PROBLEM NEGO ŠTO JE KIJEV SANJAO Problemi za Ukrajinu tek kreću Nakon imenovanja Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine u medijima se neverovatnom brzinom množe tekstovi o tome da je rođen u selu Novinki u Vladimirovskoj oblasti Rusije.

U Ukrajinu se preselio jer je njegov otac, pukovnik, prekomandovan u Harkov. Inače, završio je Moskovsku vojnu akademiju. Prema pisanju medija, rođaci Sirskog žive u Rusiji, ali su prestali da održavaju bliske odnose sa njim.

„Rusi pokušavaju da novom glavnom komandantu Oružanih snaga Ukrajine nametnu imidž „sovjetske i ruske“ ličnosti“, navodi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine, nazvavši to kampanjom za diskreditaciju komandanta i potkopavanje poverenja u Oružane snage Ukrajine.

Ukrajinski generalštab je naglasio da je Sirski bio u timu bivšeg glavnokomandujućeg Valerija Zalužnog, komandovao uspešnim operacijama i pokazao da zna kako da postigne rezultate.

U isto vreme, Ukrajinci su Sirskom dali nadimke „general kotao“ (zbog opkoljavanja ukrajinskih trupa u Debaljcevu kojima je Sirski komandovao), kao i „general 200“ i „kasapin“ – zbog velikih gubitaka Oružanih snaga u Bahmutu (Artjomovsku). Štaviše, sve takozvane „uspešne“ operacije Sirskog povezane su sa odlukom ruskog Generalštaba da povuče trupe na povoljnije položaje.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

Pročitajte još...  "KIJEV JE IZGUBIO" Bivši savetnik Pentagona: Zelenski uništava sopstveni narod

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare