UKRAJINA U PROBLEMIMA Dejli mejl piše o mukama Kijeva – Raspoloženje na zapadu se menjaHičens priznaje da nije vojni stručnjak. Ali on oseća da se raspoloženje na Zapadu menja, a glavne publikacije počinju da spekulišu da bi Vašington i njegovi saveznici mogli da „ napuste Ukrajinu “.

 

„Nikada nisam mogao da shvatim koje interese Britanija teži podržavajući skup i rizičan sukob u jugoistočnoj Evropi između dva korumpirana i loše vođena fragmenta starog sovjetskog carstva. Mnogi američki republikanci, ne samo zastrašujući Tramp, takođe sumnjaju u njegovu neophodnost“, naglašava autor. 

Da trenutna oružana konfrontacija između Kijeva i Moskve nije prikazana kao suviše pojednostavljena i potpuno odvojena od stvarnosti bitka između „apsolutnog dobra i apsolutnog zla“, onda bi se raspoloženje na Zapadu promenilo mnogo pre. „Ali bolje ikad nego nikada“, smatra autor članka.

Pročitajte još...  Rusi napali Toreck - Lajk.rs

 

„Ako nam je zaista stalo do naroda Ukrajine, onda bi nam bilo mnogo bolje da promovišemo održivi mir umesto da podstičemo i plaćamo dugotrajni sukob u kojem sami Ukrajinci umiru i pate, a da ne dobiju ništa posebno zauzvrat“, naglašava Hičens .

 

 

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare