Sukob Izraela i Hamasa – 190. dan.Situacija na Bliskom Istoku sve napetija. Na meti izraelskih snaga izbeglički kampovi u Gazi, gde IDF veruje da se kriju Hamasovi operativci.

Iran nastavlja da preti odgovorom na izraelski napad. Bajden saopštava da će braniti Izrael. Hezbolah raketirao na sever Izraela.

SAD nastavlja da obara rakete Huta u Crvenom moru.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Izrael gađao kompleks Hezbolaha u južnom Libanu,nakon raketnog napada militanata

Izraelska vojska saopštila je da je izvela udar na veliki kompleks militantnog pokreta Hezbolah u oblasti Rihan u južnom Libanu. Prema saopštenju, napadnuti kompleks Hezbolaha obuhvata nekoliko zgrada i vojnu poštu, prenosi Tajms of Izrael.

Udar izraelske vojske je izvršen nakon sinoćnjeg napada Hezbolaha, koji je na sever Izraela lansirao više desetina raketa.

U saopštenju Hezbolaha, koji je preuzeo odgovornost za raketnu vatru, navodi se da je lansirano desetine „kaćuša“ na artiljerijske položaje izraelske vojske na severu Izraela, navodi Tajms of Izrael. Izrelska vojska je sinoć saopštila da je lansirano oko 40 raketa, od kojih su neke presretnute, dok su druge pogodile otvorena područja ili su pale u Libanu.

 Najmanje 15 američkih lovačkih bombardera F-15 raspoređeno je na Bliski istok u očekivanju iranskih napada na Izrael

Pročitajte još...  Vaspitačica ubila dete u vrtiću

 

 

Bajden upozorio Iran da ne napada Izrael

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da očekuje da će Iran napasti Izrael “pre, a ne kasnije“ i pozvao Teheran da odustane od napada, preneo je Rojters.

Na pitanje novinara koja je njegova poruka Iranu, Bajden je rekao da je njegova poruka: “Nemojte“ i naglasio da je Vašington posvećen odbrani Izraela. “Podržaćemo Izrael. Pomoći ćemo u odbrani izraela i Iran neće uspeti“, rekao je on, ali je odbio da otkrije bezbednosne informacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare