Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

VELIKO UPOZORENJE Lukašenko se oglasio i rečima uzdrmao Evropu

– Daj Bože da Zelenski i njegova komanda izdrže i da ne skliznu u rušenje pregovaračkog procesa – rekao je Lukašenko, prenosi agencija Belta.

Prema njegovim rečima, rusko-ukrajinski pregovarački proces mogao bi da dovede do sastanka predsednika Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

PRAVO LICE FAŠIZMA Zapad započeo ekonomsko-politički rat sa ciljem potpunog uništenja ruskog identiteta

Lukašenko smatra da su započeti rusko-ukrajinski pregovori važni kao startna platforma za mogući sastanak dvojice predsednika. Međutim, kako je rekao, da bi se taj sastanak održao, delegacije obe zemlje treba da pripreme pitanja o kojima će se razgovarati, uključujući i pravce kao što su demilitarizacija i denacifikacija.

Pročitajte još...  Putin otkrio šta je želeo da bude kad poraste

Lukašenko je takođe saopštio da do sad nijedan deo Oružanih snaga Belorusije nije napuštao bazu. Istovremeno je dodao da su „oni spremni“ i da su “svi spremni”.

ZASEDAO ERVOPSKI PARLAMENT Usvojena rezolucija kojom se osuđuje Rusija

– I ako je potrebna mobilizacija, proverili smo sve spiskove, u roku od dva-tri dana mobilisaćemo sve jedinice koje bude trebalo mobilisati – istakao je Lukašenko.

Beloruski lider je naložio snagama bezbednosti da „zatvore“ zapadnu granicu kako bi sprečili invaziju NATO-a, pa čak i „najmanju operaciju“ sa njihove strane na beloruskoj teritoriji.

NOVE MEDIJSKE BLOKADE ZA RUSIJU Instagram blokirao kanal RT u 27 evropskih zemalja

Pročitajte još...  Kadirov objavio najnoviji snimak (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Najnovije vesti pratite na našem blogu Ukrajina uživo.

BONUS VIDEO:

 

Pročitajte još...  Gasprom: Od danas potpuna obustava gasa Finskoj, nije plaćen

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x