Ukrajinska vojska upala u Lugansk

Pripadnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike kidnapovan je i odveden u nepoznatom pravcu od strane ukrajinskih diverzanata, saopštio je zvanični predstavnik LNR Ivan Filiponenko.

– Ukrajinska diverzantska grupa snaga za specijalne operacije je 27. decembra, kršeći postojeće sporazume, kidnapovala pripadnika Narodne milicije Luganske Narodne Republike – rekao je Filiponenko novinarima.

On je rekao da su na mestu gde je bio stacioniran pripadnik NM LNR zatekli tragove borbe i krvi, što ukazuje na primenu sile prema njemu.

– Prema našim saznanjima, trenutno se na kidnapovanog vrši fizički pritisak, i daju mu zabranjene medikamente kako bi ga primorali da lažno svedoči, sa ciljem da stvore dokaznu bazu kako bi opravdali zločinačke radnje ukrajinske vojske – rekao je on.

Pročitajte još...  Serija eksplozija u Odesi - Alo.rs

U aprilu 2014. ukrajinske vlasti su pokrenule vojnu operaciju protiv DNR i LNR, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog udara u Kijevu. Uprkos postignutim dogovorima o prekidu vatre, povremeno dolazi do eskalacije nasilja.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!