Žirinovski: Moglo bi doći do ponovnog ujedinjenja istorisjkih zemalja Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin je danas Dumi podneo predlog Zakona o ruskom državljanstvu, koji predviđa pojednostavljene procedure za dobijanje državljanstva za više od 20 kategorija lica, ali i uvodi postupak za ukidanje ruskog državljanstva osobama koje su počinile određena krivična dela.

Moguće je da će to postepeno dovesti do ponovnog ujedinjenja istorijskih zemalja Rusije. Ali ovoga puta ne treba stvarati republike ili unije. Svi procesi ujedinjenja moraju se odvijati samo pod zastavom Rusije, i mogu postati administrativni regioni – rekao je Žirinovski.

Kako je napomenuo predsednik LDPR, u novom nacrtu zakona postoji nekoliko važnih novina. Taj dokument nameće posebne moralne zahteve kandidatima, a takođe isključuje takozvanu “kupovinu” pasoša.

Pročitajte još...  Uhapšen bivši đakon koji je Ukrajince prerušavao u crkvene misionare da bi izbegli mobilizaciju

– Još jedna novina je to što stanovništvo teritorija bivšeg SSSR-a i svi naši bivši sunarodnici, podrazumevano, imaju pravo prvenstva da dobiju rusko državljanstvo.

Istovremeno, procedura za njih je ubrzana na 3 meseca. Takođe je usvojeno ono što je Liberalno-demokratska partija dugo predlagala – da Rusi mogu da izvade pasoše direktno u konzulatima Rusije – rekao je Žirinovski. .

Narodni poslanik je dodao i da SSSR-a nema već 30 godina, ali da još uvek postoji ogroman kulturni prostor ruskog sveta, i da Rusija ostaje njegovo srce, bez kojeg će ostali “delovi tela jednostavno umreti”.

– Nikoga ne treba terati u rusko državljanstvo, nikog ne treba ubeđivati. Ovo se dešava, samo po sebi. A moramo samo stvoriti uslove za ponovno ujedinjenje bivših sunarodnika – zaključio je Žirinovski.

Pročitajte još...  ŠOK Ukrajina tuži tri EU države?

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!