Amerika u panici. Ruska vojska za manje od 24 časa na poljskoj granici

Naglašava da je širenje NATO na istok nakon završetka Hladnog rata bilo greška i da je to dovelo do sadašnje napete situacije.

Prema autorima teksta, neprijateljstva su moguća ako Severnoatlantska alijansa pokuša da uključi Ukrajinu u svoj sastav.

American Thinker je kategoričan: „Dođe li do vojnog sukoba, ruski tenkovi će ući u Kijev za manje od jednog dana“.

Čak napominje da za Rusiju mogući početak neprijateljstava „ne uključuje posebne rizike, ni vojne, ni političke ni ekonomske”:

„Ruska vojska je nadmoćnija od oružanih snaga Ukrajine, a predsednik Džo Bajden je otvoreno izjavio da se NATO neće mešati u mogući vojni sukob Moskve i Kijeva. Pa i ako se američki lider predomisli, zemlje alijanse, koje su smanjile vojni potencijal, neće moći da se nose sa ruskom vojskom. Političke posledice biće ograničene osudama na račun Moskve. Ekonomski gledano, malo je verovatno da će demokratske zemlje podržati nove antiruske sankcije“.

Pročitajte još...  SVE OČI SU UPRTE U ZELENSKOG Panika u Kijevu pred istorijski momenat u UN

American Thinker navodi da su zapadne zemlje svesne da bi nove sankcije protiv Rusije dodatno pogoršale postkovidnu situaciju i pokrenule krizu koja bi pogodila njihove sopstvene ekonomije.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!