JASNA PORUKA NATO PAKTU Pre nego što počnete da zadirkujete medveda, uverite se da imate kuda da bežite

Stručnjak smatra da je u jednoj od nedavnih izjava o jačanju NATO-a blizu ruskih granica predsednik Vladimir Putin jasno stavio do znanja da je njegova zemlja saterana u ćošak i da ne može ćutke da posmatra aktivnosti Amerike i njenih saveznika u NATO-u.

Vladimir Putin je jasno stavio do znanja da medved sateran u ćošak nema drugog izbora sem da se baci na one koji su ga napali, navodi se u članku češkog medija.

S tim u vezi, ekspert piše da ukoliko izbije oružani sukob malo ko može i da zamisli kako će se to završiti.

„Pre nego što počnete da zadirkujete medveda, uverite se da imate kuda da bežite“, upozorio je Štefec.

Pročitajte još...  ZELENSKI NEMA DRUGU OPCIJU Ovo nije vojna kontraofanziva, već komercijalna

Po mišljenju vojnog analitičara, Rusija nema izlaz ni sa političkog, ni sa vojnog stanovišta s obzirom da su zapadne države uspele da naruše sve moguće diplomatske sporazume i dogovore iz Beča, kao i da uvedu besmislene ekonomske sankcije i optuže Moskvu za navodno kršenje ljudskih prava.

„Ostali su bez sredstava kojim bi još više pecnuli Rusiju, uvredili je i neosnovano optužili“, piše on.

Tako se formirala „slika zemlje kao varvarske države koja preti celoj Evropi“, zaključio je on.

Ruski lider Vladimir Putin danas je ponovo govorio o „crvenim linijama“ za Moskvu. Kako je rekao, Rusija je saterana do linije da ona nema više kuda.

Pročitajte još...  ZELENSKI JE UPOZOREN NA NOVU REALNOST Konzervativci u Americi zapretili

On je u novembru pričao o „crvenim linijama“ i u tom kontekstu naveo je, između ostalog, povećano prisustvo NATO-a u Ukrajini, ali i potencijalni ulazak te bivše sovjetske republike u sastav Alijanse. Takođe je naveo i da su sve češće pojave da u blizini ruskih granica lete strateški bombarderi opremljeni „veoma ozbiljnim oružjem“ što, kako je rekao, takođe prelazi određene granice.

Podsetimo, Karipska kriza (Kubanska raketna kriza) dovela je svet na ivicu nuklearnog rata 1962. godine. Glavni krivac za konflikt, koji bi se završio globalnim i uništenjem SAD i SSSR-a, bilo je stremljenje Vašingtona da postigne apsolutnu dominaciju strateških nuklearnih snaga.

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!